"Oamenii-s tot muci, cu febră şi tuse"

Am fo bolnav. Nimic grav, o „viroză infecţioasă a căilor respiratorii superioare” (boooring), dar destul cât să mă simt bătut de jandarmi, de vânt şi de soartă. Am zăcut o săptămână, muci, febră şi tuse included (citatul din titlu e de la Deliric, în caz că vă întrebaţi), incapabil să orice activitate productivă. N-am putut citi, lucra, privi la TV, scrie pe blog etc.

Partea bună e că starea asta de ruină fizică mi-a permis să privesc cu dispreţ suveran o grămadă de chestii care-n caz contrar m-ar fi indignat (more or less, să nu exagerăm…) şi pentru care e posibil să fi scris articole separate. Şi cum mă opresc greu când pornesc deştele pi tasti (sau cel puţin aşa mi s-a spus), aţi fi avut de citit jde mii de cuvinte.
Pe scurt, aşadar, săptămâna trecută văzută prin ochii înceţoşaţi şi ochelarii aburiţi ai lui Cosmin:

Or continuat manifestaţiile dân Piaţă. Aia a Universităţii. USL şi-a tras şi el miting, cu vreo X mii de participanţi (între 6-7000 şi 100.000, depinde pe cine întrebi. Cifra maximă e aia văzută de Dana Grecu, că meduza numără şi ce văd ochii şerpilor din capu-i), cu mazăre paraşutistă care se vizează Mazarin şi paraşute leguminoase cu rol de entertăinuire a masselor, cu pilaf din Ponta, cu bărbos ecologist ca opening act, cu Crin ca orator fuhrerian şi proletari aduşi cu voioşie din patru margini de pământ ca-n Nunta Zamfirei (Remember: „Din munţi şi văi, de peste mări,/Din larg cuprins de multe zări,/Nuntaşi din nouăzeci de ţări/S-au răscolit„).

Şi, tocmai când mă gândeam că un miting mai rău nu se există carevasăzică, apărură arţăgoşii militari rezervişti cu sindicatul lor cu tot. Ăştia or fo şi mai amuzanţi. Şi pentru că urlatul de injurii pe stradă volant, scripta manent, pensionarii epoletici au compus şi o listă de solicitări, doar-doar i-o lua cineva în serios. Printre altele, au cerut desfiinţarea ANI, DNA, ICR, CNSAS, CNA şi a Curţii Constituţionale, locuri de muncă garantate, interzicerea lustraţiei etc. Bineînţeles, asta după demisia urgentă a preşedintelui şi a Guvernului.

Citindu-le solicitările, mă întrebam cu creierul mucificat de unde vine încrederea populaţiei în armată (pe locul trei în top, după biserică şi pompieri)? De fapt, stai, că doar ăştia reprezintă armata aia veche, aia comunistă, nu armata aşa cum este ea acum… Nu?
Nu. Pentru că apoi a apărut luminatul locotonent Alexandru Gheorghe, îmbrăţişat urgent de televiziunile poporului drept exemplu de protestatar de bun-simţ. Vorbea molcom, avea grijă să nu zică „Jos Băsescu” (deşi jurnaliştii…, pardon, deşi angajaţii televiziunilor îi aruncau nada cu viclenie), părea un vis, ce mai! Asta până când a apărut lista lui de solicitări (ce tupeu fantastic, să faci listă de solicitări în nume propriu… gotta give him props for the coconut-sized balls!). Omul nostru a cerut juntă militară şi 50% din putere sub chipiul propriu. Trebuie să-mi notez astea undeva în caz că m-apucă vreun complex mesianic d-ăsta, că sună bine ca program politic.

Discursul lui Băsescu a fost principial corect, ca de obicei, însă cumva inadecvat. A făcut ce trebuia să facă, adică s-a delimitat de toate partidele politice şi s-a dat de partea poporimii, şi-a asumat reforma statului, cu părţile bune şi părţile rele etc. A fost foarte John Wayne-ish, pe tiparul „sometimes a man’s gotta do what a man’s gotta do”, a atins toate punctele esenţiale. (Deşi asta nu a oprit pe unii să spună că n-a făcut-o. Un nene prost de la Gândul care s-a tot vânturat pe la PRO în zilele răscoalei se plângea că Băsescu nu a rostit cuvântul „român” şi a fost foarte mândru c-a sesizat suptilitatea. Atâta doar că discursul începe cu „Aş vrea să mă adresez românilor de pretutindeni…” De când oare PRO TV a ajuns atât de partizan încât să prezinte câteva ore continuu în prime time, suprapuse peste Măruţă, Esca şi filmele cu mardeală, doar păreri răspicate de genul „Este evident că Traian Băsescu TREBUIE să-şi dea demisia”)
Şi totuşi, după cum am spus, discursul e inadecvat. Trebuia să fie rostit măcar cu 3-4 zile mai devreme, trebuia să fie mai percutant şi mai scurt, pentru că nu mi se adresa mie, ci înfierbântaţilor de pe străzi, trebuia să zică facă ce ştie el mai bine: să joace cartea populismului. Oricum, pentru că vine după derapajele pro-RMGC şi anti-DNA din 2011, discursul nu m-a convins nici măcar pe mine, care sunt numit „băsist” on a daily basis.

Şi nici Boc nu-i mai cu moţ. Pe lângă faptul că a ajuns să arate ca o vădană alcoolică, i-a mai venit şi ideea să meargă să dea la lopată. Zăpada adică. Pentru că, în cazul în care citiţi asta dintr-un buncăr subteran şi n-aţi mai văzut cerul de câteva săptămâni, a nins. (Nu v-am dezvăluit încă această faţetă a personalităţii mele complexe, dar urăsc din toată inima iarna. Şi toamna. Şi frigul în general. Vreau casă-n Corfu. Aştept donatori. Glumesc, n-am nevoie de donatori. De fapt o casă-n Corfu e mai ieftină decât o garsonieră în Ferentari. So it goes.)
Primul efect al zăpezii a fost c-a stins, mai mult sau mai puţin, protestele. Apoi, o gaşcă de şoferi grăbiţi au rămas înzăpeziţi pe şoselele patriei, ceea ce permis televiziunilor să ceară demisii undiscriminately. Din nou. Jandarmii şi-au continuat abuzurile: au smuls cetăţeni nevinovaţi, uneori însoţiţi chiar de copii mici, din maşinile proprii şi i-au transportat către locuri necunoscute (probabil închisori CIA, ştim noi), au vânturat ameninţător lopeţi pe lângă roţile automobilelor în timp ce şoferii indignaţi stăteau la căldurică la volan, ba chiar am văzut nişte jandarmi cum au împins şi brutalizat o Dacie liberă…
Revenind la Boc, mie mi s-a părut că adevărată ştire din toată povestea cu expediţia lui de lopătar pitic nu este populismul heirupist pe care îl iubim cu toţii, ci faptul că dădea SINGUR la lopată. Nu a sărit nimeni, absolut nimeni, să-l ajute, nici măcar şoferul maşinii. Boc happens.

Meanwhile in Soviet Russia…

Ponta şi Antonescu, aceşti riders on the shitstorm ai politicii româneşti, nu s-au dezminţit. Mai întâi, au încercat să cumpere societatea civilă, în măsura în care putem presupune că ea există.
Apoi, văzând că atunci când strigă dictatură la Antena 3 nu-i iau în serios decât Ciutacu şi pensionarii militari, s-au dus cu pâra la Poartă: „Mamaaaaa UE, elevul Băsescu ne dă peste gură de fiecare dată când ne prindeeee!” O relatare de la faţa locului, foarte bine scrisă şi amuzantă, ne oferă Cristian Ghinea, orice comentarii sunt în plus.

Şi totuşi, pentru că orice Ponta are-o căptuşeală argintată, ceva bun tot a spus liderul PSD săptămâna asta: ACTA suge. V-ajută Gogu cu detaliile, nu mă lasă inima să scriu mai multe despre ACTA până nu termin de citit textul integral al acordului, dar ce se ştie până acum e de ajuns. Mă îngrijorează că oameni cu care mă credeam relativ in sync până acum, precum Răzvan Cucui, au intrat în modul full retard pe subiectul ACTA. Păcat.

Două veşti bune totuşi: Năstase e acum .exe şi a apărut programul politic al OTV. Dan Diaconescu for precedent.

Pff, ce timpuri agitate trăim… Glad I got that shit off my chest.

55 de gânduri despre „"Oamenii-s tot muci, cu febră şi tuse"

 1. Pingback: “Oamenii-s tot muci, cu febră şi tuse” | Cosmin Maricari | BunDeCitit.ro

 2. baga un vin fiert si vezi daca se schimba cumva viziunea asupra intamplatelor. Si a neintamplatelor. Nu iesi din casa, ca deocamdata n-a spart nimeni gheata. De-astea. Ca de obicei. Si da, bre, iti dai matale seama: iar a nins in ianuarie!

  • „Iarna şi-a intrat în drepturi”, clar. Şi sunt primul om care a folosit expresia asta. Am drepturi de autor, invoc ACTA şi falimentez toate televiziunile din România. Muahahahahah. My evil plan is in motion.

   • de acord cu falimentarea televiziunilor. Am si eu of-urile mele…prin 2007 lucram in publicitate si unul din parteneri era un pustiulica (adica avea undeva pe la 24 de ani) care era copy-writer la Pro-tv…si avea 1000 de euro salariu. Compunea, de exemplu, textele prezentarilor filmelor si diferitelor emisiuni. Cum pana mea, ma, 1000 de euro pentru…hrrrrr ! Bine, aveam oricum raca pe el de cand mi-a zis ca n-are ce discuta cu mine pentru ca nu l-am citit pe Cartarescu, de-mi venea sa-i fac „Morometii” capac peste urechi …
    In fine! Deci, da, te sustin in falimentarea televiziunilor. Poate asa s-o plictisi lumea prin casa si, de plictiseala, poate or sa inceapa sa puna mana pe vreo lopata, de exemplu…

  • Aceleaşi pe care ţi le-au înşirat oameni mai deştepţi şi mai informaţi decât mine pe Blogary şi pe blogul tău. Pe tine te încântă partea anti-piraterie şi te doare-n cur de partea anti-cetăţenie. Ştiu, n-ai nimic de ascuns, ştiu, avem o definiţie exactă a proprietăţii intelectuale şi nu există niciun motiv de îngrijorare. Eu pot înţelege că nu-ţi place să te fure, tu poţi înţelege că eu nu vreau să fiu suspectat a priori că-s ăla care te fură?

   • Nu am văzut argumente care să stea în picioare nici pe Blogary nici la mine pe blog. Cine te suspectează a priori că furi? Unde scrie? (în paranteză, te întreb: nu fură toată lumea?)

     • Cind nu intelegi ceva, meltean obraznic, pui mina si te educi, citesti, bagi la troscoleta aia seaca de-o porti mindru pe umeri.

      Nu vii cu figuri si impresii ca „vai, dar mie nu mi-a adus nimeni argumente”, „mie nu mi s-a explicat”. Io inteleg ca esti la fel de idiot ca aia de asteptau ingropati in zapada sa fie de vina Jandarmeria si Dumnezeu ca nu le-a dat telefon vorba lu’ Petreanu, da’ nu inteleg de ce crezi ca contezi. Pe bune acuma, de ce crezi ca contezi ?

      Mars la cacat. Pe-aici printre intelectuali intii citim si pe urma vorbim.

     • Am auzit că ACTA o să închidă blogurile tuturor proștilor, grafomanilor și caducilor. Din rațiuni sanitar-veterinare. Cică pe lista România ești pe primul loc. Ești în A-List.
      ________________________
      Uite, circulă pe net și un banc despre tine. Cică la Radio Erevan:
      – De ce este Mircea Popescu, blogărul, împotriva ACTA?
      – Pentru că de la el oricum nu ai ce fura.

    • Trec peste conflictul Popescu-Cucui pentru că niciunul dintre voi nu-i atât de prost pe cât îl suspectează celălalt dintre voi. Dar dacă treceţi de 100 de comentarii vă cer chirie.

     Ontopic: o legislaţie care permite autorităţilor confiscarea unor mărfuri la simpla sesizare a unei alte companii, urmând ca abia apoi să se stabilească dacă sunt sau nu contrafăcute n-are cum să nu dea naştere abuzurilor. O legislaţie care permite autorităţilor să ceară providerilor datele mele fără ordin judecătoresc, idem. Etc.
     În plus, acordul e şi destul de neclar cu privire la implementare şi urmări. Vezi rezoluţia ALDE.

     E măcar de discutat aici, nu de susţinut bezmetic.

     • Tin sa iti atrag atentia ca eu nu-l consider pe Mazare asta micu’ prost. Eu il consider jegos, mi se pare ca Marghioala i-a pus numarul exact : vrea sa-si faca nitica reclama facind pe interesantu’ cu „opinii” contrare, ca ce va mai fi bagat el in seama si s-or apuca societarii civili mai timpitei sa-i explice cu seriozitate cacum ii cu ACTA.

      Sanatatea publica necesita intre altele si minimul discernamint de-a stii cui sa-i dai o muie, cind si pentru ce. Exact asa cum si buna desfasurare a educatiei necesita intre altele minimul discernamint de-a stii cui sa-i tragi cite-o joarda, cind si pentru ce.

      Altfel in locu’ lu’ ma-sa mi-ar fi rusine. Nu pentru ca daca as fi in locu’ lu’ ma-sa as avea in mine o mai mare diversitate de material genetic provenit de la mamifere decit de la bacterii, da’ pentru ca am adus pe lume asa un jegos. „Asta-i opinia mea ca sa atragem trafic, daca nu atragem mai am alta” ? Pai ce-i aici, fratii Marx ?!

     • OK, Cosmin. Poate nu ai văzut ce am opinat pe tema asta. Reiau:
      1. Autoritățile nu vin să îți confiște o marfă la simpla sesizare a unei companii sau persoane fără o minimă verificare a probelor companiei care te reclamă. Deci nu e „simplă”!
      2. O companie nu e nebună să te reclame că i-ai furat ceva și, ca urmare, autoritățile să vină să îți confiște marfa legală pentru că ÎI RUPI în instanță și pe blog.
      3. Providerul nu e nebun să-i furnizeze datele tale FĂRĂ TEMEI pentru că există o lege care îți protejează intimitatea și viața personală și care îl poate amenda, via avocatul poporului, cu până la juma de miliard lei vechi. Citește-o și p-asta.
      Deci e ficțiune.

     • Prin ’95, când haiducia era în floare, o firmă concurentă mi-a făcut un set-up pe mână cu un inspector OPC cu salariu la ei care a împins două reclamații prefabricate către poliție. Nu sunt supoziții, peste ani aveam să devin prieten la cataramă cu patronii, mai ales că și eu le-am plătit-o atunci similar. Am și făcut niște concedii împreună 🙂 Ce e viața! (Într-o zi Mircea Popescu o să vină să-mi pupe mâna și să mă recunoscă de stăpân) Așadar, poliția a cerut mandat de percheziție de la judecător și a descins la mine la firmă. Mi-a luat spre verificare din marfă și înscrisuri. Când am trecut la contraatac, s-au căcat pe ei de frică și mi-au returnat ‘totul’ cu scuzele de rigoare. Numai că trăseseră din marfă și din înscrisuri mi-au dat jumate. Cu restul s-au șters la cur.
      ÎNTREBARE: La ce mi-a folosit că au avut mandat de la judecător?

     • Îți dau alt exemplu. Eu am o poză cu mama lui Mircea Popescu goală, din tinerețe. Mă enervează Popescu într-o zi și pun poza pe blog. Popescu mă reclamă la autorități că i-am furat o poza de familie. Crezi că autoritățile nu își pun niște întrebări? Dacă omu’ ăsta a trăit cu doamna Popescu? Dacă Mirciulică e copilul lui? Evident vor fi și voci care mă vor incrimina: „N-are cum să fie copilul lui Cucui! E prea prost Mircea, nu-i seamănă!”

     • ÎNTREBARE: La ce mi-a folosit că au avut mandat de la judecător?

      Providerul nu e nebun să-i furnizeze datele tale FĂRĂ TEMEI pentru că există o lege

      Computational intelligence is intelligent.

      Bonus 1:

      Evident vor fi și voci care mă vor incrimina: “N-are cum să fie copilul lui Cucui! E prea prost Mircea, nu-i seamănă!”

      Bonus 2:

      Știați că, dacă e lăsat să bată în tastatură 100 de ani, un cimpanzeu scrie toate sonetele lui Shakespeare?
      Uite-așa:

      kkjhjNxijijjUjjks-SnqhdjnObnnCjo;ijcnxs.’HIIhxnhaDnzhRnxsAnxsG,xEnjx IxcsmcMxsuElmjxLuxaE…

      Self-ownage. An epic.

      In conclusion: http://people.psych.cornell.edu/~dunning/publications/pdf/unskilledandunaware.pdf

     • @Mazare cel Mic Bai asta, povestile vinatoresti cu imaginarele-ti haiducii buticaresti merg probabil la pizdute mai tinere si deci naive gen Mantzog. Unde te crezi aici, la bere cu „baietii” ? Esti pe Internet.

      @pletz If the guy had the intellectual wherewithal to grasp how ridiculous he is he wouldn’t be this ridiculous in the first place. Your attempt, while well meaning, is misdirected.

   • Muinel, deocamdata vorbesti cu principalul producator de continut original in online.ro. Cind va mai scoateti voi nasu’ afara cu kakamaka aia sau cum ii zice poate ca vorbim pe tema, da’ deocamdata ciocu’ mic si joc de buze.

    • Știați că, dacă e lăsat să bată în tastatură 100 de ani, un cimpanzeu scrie toate sonetele lui Shakespeare?
     Uite-așa:

     kkjhjNxijijjUjjks-SnqhdjnObnnCjo;ijcnxs.’HIIhxnhaDnzhRnxsAnxsG,xEnjx IxcsmcMxsuElmjxLuxaE…

     adică maimuța a scris: NU-S OCHII DRAGEI MELE…

 3. Cosmin, cu asta închei. Nu cred că producătorii de film și muzică vor câștiga punctual mare lucru dacă – să presupunem – torrentele se vor închide. Acel public, în mare proporție, nu se va da fuga la cinema și nu-și va cumpăra DVD-uri originale prea curând. Publicitatea învoluntară pe care aceștia o făceau va fi o pierdere sigură. Combaterea pirateriei este cu bătaie lungă. Producătorii nu vor să se lărgească acest public, în pas cu evoluția tehnologiei. Îmi spunea un amic că în Italia dacă ai făcut un download la un film te trezești cu carabinierii la ușă.
  Unde pot câștiga ceva este tot în zona publicului plătitor, de bună credință, care cumpără de la sacoșă DVD-uri rusești sau bulgărești „de fabrică”. Fenomen care, necombătut, s-ar amplifica odată cu închiderea torrentelor.

  • Păi dacă-i să mă iau după ce spui tu mai sus (e greu de urmărit conversaţia printre şrapnele), ACTA nu schimbă absolut nimic. Nu confiscă, nu aia, nu ailaltă. În acest caz, de ce te-ai entuziasmat aşa? Ce face, practic, ACTA de-i o chestie atât de importantă pentru tine?
   Pe de altă parte, ce spui tu cu DVD-urile ruseşti sau chinezeşti e sublim, doar că Rusia şi China nu vor să semneze ACTA, deci e cam irelevant.

   • Nu m-am entuziasmat prea tare și nu o să facă mare lucru pentru mine. Sper însă să existe un for care să ajungă la provider și providerul să îl atenționeze, amenințe cu sancțiunea sau chiar sancționeze pe copy-paster. Să mi-l identifice măcar, căci cu anonimatul ăsta greu ajungi la hoțișori. Încă o dată, nu mă deranjează dacă individul ar interpreta în manieră proprie rețeta, dacă i-ar aduce îmbunătățiri sau variante, dacă ar cita sursa când o ia copy-paste, dacă ar reface-o la el în bucătărie și ar fotografia-o. Nu m-ar deranja foarte tare dacă toți disperații ăștia copy-paste nu ar gândi că într-o zi o să facă bani din asta. Căci pasiunea le-ar trece repede altfel. Cunosc personal copiangii care cu SEO au făcut site-uri călcate pe care le-au vândut pe bani frumoși, mai ales după ce au început să facă/primească și conținut original. Cu un om, cu un laptop și cu marfă furată (acum și de la blogări naivi pasionați din domeniu, fără forță juridică) ajung să mă întâlnesc cu el la ușa sponsolui. Ți se pare corect? Sunt sătul de descurcăreți d-ăștia care nu fac decât să strice piața. Căci neavând investiții, chirii, drepturi de autor (dau peste 10.000 € pe an) și salarii de plătit se mulțumesc și cu o sacoșă de produse. Ce să fac ca să-i contracarez? Îți spun eu: dau oamenii afară, reduc calitatea (prin varii metode ca să salvez aparențele) și după o vreme mor. Ei subzistă, chiar dacă nu mai au de unde fura, pentru că s-au obișnuit cu puțin. La ciupeală. Eu trec exclusiv în on-line să ciugulesc la fel ca ei fără să mai inventez nimic. Să mă apuc și eu de furat?
    Nu apăruse ACTA și cu SOPA de când la Bucătăria ne punem problema dacă să repunem siteul pe net sau nu. Dacă să rog cititoarele care îmi trimit rețete on-line să-și facă și o poză cu farfuria-n mână ca să fiu sigur că nu tras poza de pe net.
    Crede-mă că nu poți să tragi o flatulație pe net fără să apară 1o disperați care să și-o pună pe site pretinzând că au tras-o ei.
    Și când dezbatem problema să invităm la discuție și tabăra creatorilor nu doar a consumatorilor infiltrată de hoți.
    Atenție! Avem două tipuri de hoți! Consumatorii hoți și traficanții de marfă furată. Mă deranjează foarte tare a doua categorie. În cazul meu nu există prima categorie.

    • Ok, am înţeles care-ţi sunt doleanţele încă de când le-ai expus la tine pe blog. Ce nu înţeleg este de ce ai impresia că o un acord al cărui conţinut e încă neclar, al cărui aplicare nu e încă stabilită şi care are potenţialul de a duce la încălcarea unor drepturi şi libertăţi te afectează doar pe tine. Trebuia să spui că „uite, dom’le, partea asta din ACTA care mă avantajează pe mine e ok, deoarece: bla, bla şi bla”. Dar trebuie să realizezi că atunci când autorităţile au dreptul să ceară providerului dezvăluirea identităţii cuiva în baza unei bănuieli sau a unei reclamaţii oarecare, calea spre abuzuri e larg deschisă. Poate am citit eu prost documentul ăla, dar mie mi se pare că asta implică practic: întâi scoaterea părţii acuzate din anonimitate şi apoi dovedirea faptei…

     Art.27, punctul 4:
     „O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective.”

     Ce este o cerere suficientă din punct de vedere juridic?

     Eu recunosc că mai trebuie să studiez draftul ACTA şi părerile ale unor specialişti, eventual. Poate ar trebui să faci la fel înainte să te bucuri că-ţi rezolvă problemele tale cu reţetele…

     • Nu am ce citi mai mult că nu vreau fac interpretări ca pe textele lui Nostradamus. Gen ce înseamnă „autorități”? Aștept ecoul în legislația românească. Tu ai impresia că eu sper să mi le rezolve? Eu sper doar să-i mai descurajeze puțin pe micii antreprenori ai hoției.
      –––––––––
      Doar de rețete vorbim?! Îți mai dau un exemplu și cu asta închei. Ca să preia rubrica „Toate poantele despre…”, un reprezentant CanCan a făcut efortul de a se deplasa până la redacția Kamikaze ca să propună o promovare la schimb. Libertatea a preluat integral „Toate poantele despre falimentul mic.ro” fără să precizeze corect sursa. Păi să nu le aia muma în ăla?

     • Ref. la Art. 27 Pct. 4. Sunt mare fan al acestui punct. Mai ales pentru că a introdus „rapid”. Dacă eu merg pe căile de atac existente, hoțul are tot timpul din lume să dispară și să se replieze la alt host de pe planetă. De aceea hoțul trebuie luat prin surprindere și călcat pe cap la locul faptei. Rapid capătă valența lui Flagrant.
      Nu mai reiau tema cu riscul autorului unei false revendicări și providerul care îi dă curs fără să verifice temeinicia cererii chiar în actuala legislație. Că văd că nu are valoare de argument.

     • No, bine. Then we agree to disagree.
      Cu observaţia că „interpretări pe texte” este chintesenţa actului legislativ şi judiciar. Dacă nu ştim la ce se referă, orice lege e inutilă. Erorile legislative se transformă în greşeli judiciare şi uite aşa, pentru că un oarecare judecător care nu-ţi citeşte blogul a interpretat un text altfel decât Cucui, oameni nevinovaţi ar putea suferi. Yeap, ştiu, sună a Andreea Marin. But it still could happen.

     • Înseamnă „temeinică” din punct de vedere juridic și „consistentă”. Putem să vorbim despre asta până mâine. Cu exemple. Reține doar că eu, autor, dacă nu am temeiuri juridice consistente ca să le prezint providerului, nu sunt nebun să-i cer providerului tău să-mi dea datele tale sau să-ți închidă site-ul. Date însemnând inclusiv când ai făcut download, respectiv up-load – ceea ce fără art. 24 nu se poate. Nu sunt nebun pentru că tu mă dai în judecată la Haga direct, dacă vei considera că legislația românească e prea indulgentă. Și câștigi sigur. Și pierd enorm mai mult decât tine. La fel pățește și providerul care te oprimă neverificând o cerere nefondată din partea. Nu-ți mai exemplific cu rețete că iar o iei ca atare.

     • Blogul ca blogul, dar dacă citește printul în care îi fac pe magistrați mafioți politico-securisto-financiari și cer justiție asistată de curți cu juri și la parchete și la judecătorul mafiot s-ar putea să mă înfunde judecătorul și dacă sunt păgubit. Dacă e printre puținii corecți îmi dă câștig de cauză. Am trecut și prin asta, nu vorbesc din auzite.

     • Cf. art 24, pct 4, providerul produce proba indubitabilă și devine martor credibil. „Rapid!” Situație care fără această reglementare este imposibil de generat astăzi. Altfel cu ce probe merg la cremenal? Cu capturi de ecran? Cu urme rămase in cash, dacă au rămas? Cu lista de nicknameuri ale utilizatorilor hoțului pentru a fi citați ca martori? Dă-mi tu o soluție mai democratică.

     • Nu ştiu să-ţi spun. I really don’t. După cum am zis, mai citesc, mai învăţ. Poate o să şi scriu despre asta, mi-e greu să argumentez ad hoc pe baza unor presupuneri.

     • Ai aici părerea unui specialist. În ’90 am înființat Editura Cardinal și de atunci cei mai mulți bani i-am câștigat din publishing. Cu mari pierderi. Ce să înțeleagă pulifricii care vor să vrăjească fete cu blogul că eu în prima parte a anilor ’90 cumpăram drepturi de autor din SUA, UK, Austria, Grecia când ei nici nu văzuseră cum arată un dolar.
      Cere părerea antreprenorilor, Cosmin, nu a hoților!
      Nu înțeleg cum oameni de dreapta îmbrățișează ideologia unor anarhiști comuniști care sunt pyrații. Nu știu cum nu îi îngrijorează ascensiunea lor pe cale democratică. Votați de oameni care consideră că tot ce e pe internet (mai puțin marfa lor, evident), trebuie să fie mocca.
      Și eu sunt deschis la dezbatere, însă funciarmente din tabăra adversă.

    • Nu, nu vreau să dispară Wikipedia, care mă citează ici colo, precizând sursa, fără să mă întrebe. Chiar am donat anul trecut. E o onoare pentru mine, mai ales că nu preia preia mulți intelectuali adevărați, mari producători de conținut din online.ro

 4. Pingback: polimedia.us/fain

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s