Misterul pungilor de bani

Mii de oameni le-au văzut. Dacă eşti una dintre acele nefericite fiinţe umane descărcate din metrou ca dintr-o corabie de sclavi în preajma orei 9 dimineaţa în zilele de lucru, le-ai văzut şi tu. Pungile de bani. De obicei sunt 4 bucăţi, uneori mai multe. Cărate de nişte doamne suave de la Metrorex, încasatoare/contabile/ceva de genul, urmate de fioroşii paznici. Mai cu vorba bună, mai cu coate contondente, amazoanele îşi fac drum într-o direcţie oarecare, pe care n-am avut curiozitatea să o aflu.

Să recapitulăm: în fiecare dimineaţă, 2-3 tanti middle-aged cară fiecare câte 2 pungi pline cu bani prin aglomeraţia din staţia de metrou Piaţa Unirii. Dispozitivul de pază: două firave şi filiforme fiinţe ce poartă mândre uniforma Scorzese Security, măsura L. (Sunt convins că destui au comentat deja numele firmei de pază, nu insist.) Bine, mai sunt şi variaţii, gen cuplul Stan şi Bran, unul slab şi plângăcios, celălalt gras şi păros, unul poate trece prin dispozitivele alea de acces fără să rotească braţele de metal, celuilalt trebuie să i se deschidă poarta. Sau „cei opt ochi ai morţii”, 2 ochelarişti care discută continuu despre ultimul meci de Starcraft II. Variaţii pe aceeaşi temă.

Nu ştiu care sunt criteriile de angajare ale companiei Scorseze de ajung aşa nişte arătări inofensive să poarte uniformele alea, dar le-aş sugeră să-şi cumpere un panou de-ăla cu „trebuie să fiţi atât de înalt pentru a…” şi un cântar. Pentru că singurul lucru care ar putea să oprească un hoţ cu o inteligenţă medie-spre-inexistentă şi o constituţie fizică care-l împiedică să cadă pe spate când intră-n coliziune cu o muscă să fure pungile de bani sunt cele 2 doamne purtătoare de pungi. Sau mila.

Însă asta nu e tot: mai sunt şi pungile de la prânz/după-amiază. Astea sunt de obicei 2 (două) bucăţi şi au alt drum, din metrou spre o maşină parcată la ieşirea din subsol. Acum probabil o să credeţi că dacă două contabile şi doi chihuahua anorexici pot transporta 4 sau 6 saci de bani prin aglomeraţie, ajung o metrorexă şi-un bidimensional de pază pentru 2 pungi, nu? Păi… nu, nici pe departe: sacii sunt purtaţi cu toată grija de o gorilă mutantă, genul ăla de culturist prea sârguincios care merge de parcă are pepeni la subraţ şi o iritaţie urâtă în Pampers. Şi nu e singur, sunt între 8 şi 10 alţi bodyguarzi (I shit you not) în jurul lui, dispuşi strategic, cu un alt malac pe post de antemergător şi 2 poliţişti în spate. Dacă-l ţineţi minte pe Michael Jackson cu jandarmii după el când a venit prima oară în România, vă puteţi imagina scena.

De ce 2 pungi de bani sunt mai păzite decât 6? Să fie în pungile de dimineaţă doar bancnotele de 1 leu şi în cele de la prânz restul? Să fie oare un test al onestităţii populaţiei pus la cale de diabolicul Băsescu, cum făcea Ţepeş când lăsa punga de galbeni la răscruce? Să fie o pistă falsă, nişte pungi pline cu hârtii de ziar, în timp ce banii sunt duşi în rucsăcele roz de o gaşcă de preşcolari letali pe alt traseu? Să fie oare cei doi paznici cu aspect inofensiv nişte ninja sub acoperire? Ştie cineva adevărul?

(Serios, dacă ştiţi, povestiţi-mi şi mie, că mă roade rău curiozitatea de vreo 2 luni. )

P.S. Scuzaţi titlul. Încerc să racolez şi nişte vizitatori pasionaţi de mistere, romane poliţiste şi teoria conspiraţiei. Funcţionează?

3 gânduri despre „Misterul pungilor de bani

  1. nush sigur, dar e posibil ca dimineata sa care totusi doar seturi noi de cartele. sau mai putini bani. sau dimineata lumea,in general, e interesata de mult mai putine lucruri, principalu gand fiid sa „ajung in plm odata sa ies din cacatu asta plin de fausati care transpira ca porcii”
    pe de alta parte, daca te uiti cu atentie, unu din aia, de fiecare data, are pisto. pistol cu glontz. that means ex cop or military. nu e chiiaar aaaataaat de proasta escorta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s