Vadim, adjectiv

Imagine preluată de pe site-ul napocanews.ro

Am vrut să scriu despre cum ANI, cu ajutorul revistei Kamikaze, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la „posibila săvârşire” de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiunilor de fals în declaraţii şi încălcare a obligaţiilor fiscale. Pe scurt, Vadim nu a trecut nişte venituri în declaraţiile de avere, respectiv nu a declarat venituri la Finanţele Publice. Detalii, aici.

Dar mi-am dat seama că e inutil. Ce poţi să zici despre acest cumul de defecte fără să fii redundant? Omul şi-a depăşit condiţia şi a devenit un tip de personaj. E „the absolute villain”, nu există nicio faptă, oricât de infamă, de care să nu-l cred în stare. Mă rog, în afară de brutalitate faţă de animale. Ar trebui să-şi tatueze „Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate” în loc de mustaţă, pentru că cine intră în gura lui nu mai iese în niciun caz curat. Nu are niciuna dintre calităţile care îi sunt atribuite sau pe care şi le atribuie: nu e nici patriot, nici curajos, nici cult. A încălcat pe rând toate legile morale, religioase şi juridice, cu oameni pe oameni călcând, un distribuitor diabolic de ură în toate formele sale, de la antisemitism la homofobie. Nu mai ascunde nicio surpriză.

Singura soluţie este transformarea numelui său în adjectiv. Când ceva e atât de urât mirositor încât aerul devine irespirabil în jur, puteţi spune: „Am călcat într-un rahat vadim şi acum toţi fug de mine!”. Când o crimă e atât de abjectă încât poliţiştilor li se întoarce stomacul pe dos, criminaliştii să zică: „Avem de-a face cu un criminal vadim!”. Când istoricii vor vorbi despre al doilea război mondial, vor spune: „Regimul vadim al lui Hitler a înspăimântat Europa!”. Când o să discute despre restricţiile islamului, imanii să zică: „Nu mâncăm porc pentru că e vadim!”.

Să fie un adjectiv atotcuprinzător, să deşertăm în el miasmele de canal, resturile de abator, putreziciunea malignă şi răul fără discernământ sau milă. Să fie cea mai pustiitoare insultă şi cea mai usturătoare jignire.

Şi-acum aştept să citesc comentarii de genul: „Ce articol de tot vadimul!!!”

Un gând despre „Vadim, adjectiv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s