Doi nedumeriţi

…Câte unul din fiecare tabără, pentru echidistanţă:

Victor Ciutacu (fotografie preluată de pe site-ul Antena 3)

Primul este Victor Ciutacu. Pe care Vanghelie l-a premiat cu un apartament social în Rahova, conform Kamikaze. Aceste apartamente sunt acordate unor categorii specifice: persoane cu venituri foarte mici, invalizi, revoluţionari, persoane cu handicap, veterani etc. Evident, Ciutacu e un veteran de război invalid cu venituri foarte mici, care era călare pe tanc în faţa TVR la Revoluţie. În plus, el luptă contra dictaturii şi acum, ca japonezii care n-au aflat că războiul s-a terminat şi se ascund încă în junglă pe vreo insulă-n Pacific. Cârcotaşii să se abţină. După cum zicea un fan pe-un forum prea permisiv: sunt pline apartamentele sociale de babe şi handicapaţi şi un om aşa talentat nu are dreptul la o locuinţă? Întrebat de sănătate, Ciutacu e nedumerit: de ce e de interes public situaţia?
(Departamentul de Investigaţii de la Kamikaze merge tot mai bine. Felicitări.)

Ioan Botiş (fotografie preluată de pe site-ul Hotnews)

Al doilea este Ioan Botiş, Ministrul Muncii. Acesta găzduieşte în locuinţa proprie un ONG, EuroActiv Bistriţa, care a beneficiat de fonduri europene şi guvernamentale în valoare totală de 2,13 milioane lei aprobate de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii, zice TimpOnline (publicaţie online din Bistriţa Năsăud). ONG-ul este condus de fosta sa şefă de cabinet, Alina Căpraru, iar soţia ministrului este angajată a ONG-ului, cu un salariu lunar de 8.000 RON/lună. Amuzant este că proiectul pe care trebuia să-l implementeze EuroActiv Bistraţa se numeşte „Şansa la demnitate”. Şi Ioan Botiş e nedumerit: să fi făcut ceva imoral. Că ilegal e convins că n-a făcut.

Săptămâna patimilor, se ştie. Dar vor ieşi cu capul sus, cu nesimţire pe adevăr călcând.

P.S. Argumentație „crystal clear”, ca de obicei, a lui Dan Tăpălagă, aici.

PPS. S-a întors Băsescu din Azerbaidjan şi s-a schimbat schimbarea: Ministrul Muncii a demisionat. Se pare că preşedintele nu a fost de acord cu Boc, care susţinea ieri că Botiş este un om „onest”. Deşi Botiş zice că este un act de onoare, cred că şi-a pierdut „şansa la demnitate” de care ar fi beneficiat dacă demisiona pe loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s