Realitatea ca metaforă

Realitatea TV pune în scenă o metaforă complicată a destinului presei în vremuri de criză. Doamna în cădere liberă este, desigur, presa românească întrupată, aruncându-se la gâtul guvernului ca un watchdog cu rabie. Domnişoara blondă care flutură gingaş mânuţa ca un poliţist în intersecţie este, evident, mogulul (bun sau rău, nu prea contează) care dirijează această maiestuoasă plonjare în direcţia generală a asfaltului („I fart in your general direction”, remember Monty Python). Mulţimea „indignată” reprezintă postacii de toate culorile, i-aţi ghicit după propensiunea către onomatopee. Ce nu se vede în imagini este cum Băsescu, ascuns în mulţime, îi trage presei o palmă după ceafă, pentru a-i grăbi căderea (Băsescu nu apare pe peliculă pentru că e bampir, suge sângele poporului şi nu se vede-n oglindă sau la televizor). Oricum, încep să înţeleg pe ce baze s-a clădit succesul cinematografiei româneşti…

P.S. Urmează episodul 3 din telegramele Wikileaks. E cu Ponta. Vă aştept.

P.S. 2, a doua zi: Realitatea TV cere drepturi de autor pe scenetă, zice Bleen pe Blogary. Eu vă spusăi că-i oeuvre d’art. (Am modificat şi linkul de YouTube.)

P.S. 3, a treia zi: Adevărul identifică victima regimului nemilos. Am modificat din nou linkul, Realitatea insistă să se facă de râs pe YouTube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s